sentrumshagene

Om Sentrumshagene

Sentrumshagene er et sjeldent boligprosjekt som med sin flotte arkitektur vil være med på å fornye sentrum av Ås. Prosjektet ligger midt i hjertet av Ås sentrum på byens beste plassering med umiddelbar nærhet til alt du trenger. Her bygger vi 139 leiligheter i varierende størrelse, fordelt på 3 hus. 

Her vil alle kunne finne en leilighet som passer, alt fra effektive 2-roms leiligheter til større 3, 4-roms leiligheter. Prosjektet er utformet med tanken om at alle skal få tilgang til vakre private uteområder samt frodige fellesområder med sol fra morgen til kveld.

Prosjektet er tegnet av annerkjente DARK arkitekter med mål om å skape et signaturprosjekt som skiller seg ut i mengden - et sted du vil være stolt av å bo i. 

De 3 bolighusene rammer inn beboernes fellesarealer med den flotte felleshagen som ligger skjermet mellom husene. Hele gårdsrommet og hagen vil sammen med den fantastiske takterrassen på toppen av hus A fungere som hyggelige og rolige utearealer for beboerne i Sentrumshagene. 

Hus A som vender ut mot Skoleveien vil utgjøre det viktigste hjørnet i kvartalet som med sin karakteristiske fasade danner et landemerke i Ås sentrum. På gateplan planlegges det her for nye urbane service konsepter som vil gi kvartalet identitet og skaper et levende og sosialt sentrum. Her vil bygulvet opparbeides med en aktiv gatefasade med egen sone for utemøblering og servering for å skape byliv og trivsel for passerende og beboere. 

Som eneste boligprosjekt i Ås sentrum får du fra mange av balkongene i hus A vidstrakt utsikt over rådhusplassen og torget som er samlingspunktet i sentrum. Her arrangeres det med jevne mellomrom forskjellige musikk- og kulturarrangementer. Nyt konsertopplevelsene rett fra din egen balkong eller ta heisen opp til takterrassen. 

Vi vet du liker at mulighetene er mange. Derfor er det å velge Sentrumshagene enkelt!


Takterrasse og felleshagen

Det som virkelig får Sentrumshagene til å skinne er uteområdene. For dette er sjelden kost. I tillegg til generøse terrasser til leilighetene, kan vi tilby både frodig takhage og hyggelig felles hage mellom husene.

På toppen av hus A finner du Ås sin største takhage. Takhagen som vi har valgt å kalle den store takterrassen, blir som en ekstra storstue med ubegrenset takhøyde. En vakker hage dekket av planter, busker, gress og stedegen vegetasjon med muligheter til å dyrke egne grønnsaker og urter. Takhagen vil utformes for ulike behov med sittegrupper, benker, pergolaer og plantekasser. Dette vil gjøre at hagen får mange hyggelige soner, slik at du selv kan velge hvor sosial du vil være. Bygningene i Sentrumshagene ligger også som en beskyttende favn rundt et variert og vakkert gårdsrom. Gårdsrommet blir bilfritt, tenkt som en grønn oase, med stedegen og mangfoldig vegetasjon. 

Felleshagen skal være et godt sted å være. På samme måte som takterrassen, får felleshagen soner for forskjellige grader av aktivitet, så du kan finne den delen som passer ditt behov og dagsform.


Om arkitekturen

Arkitekturen er utformet med hensyn til livet som skal leves i og omkring bygningene i Sentrumshagene. Den høyeste delen av bygningene henvender seg mot den mer urbane delen av området mot nord. Bygg A blir kvartalets framside og bygningen vil fungere som et nytt tyngdepunkt og setter standarden i sentrum. Fasaden har arkitektoniske sprang som markerer hver boenhet med et ikonisk og rustikk særpreg som spiller godt på lag med kulturhusets fasade i sentrum. Fasaden er kledd i dempet rødfaget tegl i rustikk håndbanket overflate.

Mot Sør og vest vil bygningene løses gradvis opp med sprang og nedtrapping for å skape en naturlig overgang mot eksisterende boligbebyggelse. En mer klassisk karakter med naturlige trefarger er valgt på bygg B og C med dempede fargepaletter som spiller godt på lag.

Det er bevisst valgt varige og tidløse materialer på byggene for å skape kvaliteter du kan leve lenge med.

Logo

«Sentrumshagene er et unikt kvartal i hjertet av Ås, hvor idèen har vært å skape et attraktivt bomiljø med nærhet til alt, samtidig ta vare på Ås sine grønne og rolige omgivelser»

Tom Juul- Gam, partner
DARK Arkitekter

Arkitektens hjørne

Skal representere noe nytt i Ås.

«For oss var det viktig å finne en arkitektonisk egenart og identitet for prosjektet som gir opplevde bokvaliteter, og markerer starten på videreutviklingen av Ås sentrum. Arkitekturen tilpasser seg det omkringliggende, samtidig som det uttrykker og representerer noe nytt i Ås»

Skal være naturlig å si hei til naboen

«Kvartalet har en variasjon av leilighetsstørrelser og typer, som legger til rette for et mangfold av beboere, og sosial bærekraft. Felles gårdsrom og takhager legger til rette for sosiale arrangementer og uformelle møter. Her vil det være naturlig å si hei til naboen».

Åpne og inviterende fasader mot bygatene skal legge til rette for sosiale muligheter og byliv, mens markterrasser og private hager mot Sagaveien illustrerer spennet i det vi har skapt i Sentrumshagene.

Uttrykk og materialbruk er hentet fra den historiske Ås-paletten, og grønne elementer er integrert i arkitekturen, gjennom balkonger, vakre takhager og frodige gårdsrom. Her kan beboerne dyrke nytteplanter selv, eller bare nyte grønne omgivelser, mulighetene er mange.

Om utbygger

NRE Group er en eiendomsutvikler med lang bygg- og eiendomserfaring fra Skandinavia. Selskapet har kontorer i Norge, Sverige og Danmark, og har i dag over 100.000 kvadratmeter under bygging. NRE har kontorer på Skøyen i Oslo. NRE er kjent for spennende arkitektur og har vunnet adskillige priser de senere årene. Senest i mars 2022 med et prosjekt i København - FA41, som ble kåret til beste kombinerte bolig- og næringsprosjekt i Europa. 

——————

NREP er et nordisk eiendomsselskap som jobber med utvikling og forvaltning av eiendom. Primært er fokuset innenfor hovedsegmentene bolig, logistikk og kontor.

I dag er selskapet anerkjent som en av de ledende eiendomsinnovatørene i Norden med over 400 ansatte fordelt på åtte kontorer i Norden og Nord-Europa.

SENTRUMSHAGENE

Meld din interesse her!

Kontakt våre meglere

Trenger du finansiering?